Korweekend ved Vesterhavet – 14.-15. april 2018

korweekend 2018

I Vocal Pleasure arbejder vi med korsang på mange forskellige måder. Vi mødes hver torsdag til korprøver af 2-3 timers varighed. Vi har ofte hjemmearbejde og mødes desuden 2 weekender om året. Ind imellem med overnatning. Her går vi i dybden med at indstudere nyt, genopfriske gammelt og finpudse rytmer, tekster og klangbilleder.

Efter 18 års pause som korsanger, startede jeg med at synge i Vocal Pleasure efter nytår i 2016. Så jeg er nu i gang med mit tredje år i koret. At synge er en helt uundværlig del af min hverdag. Og jeg havde derfor også set meget frem til min første korweekend med overnatning sammen med koret her i april.

The Secret of Life

Der var 8 timers disciplineret øvning på programmet den første dag. Naturligvis afbrudt af pauser til at spise og mulighed for gå-ture til Vesterhavet. Det var denne del af programmet, jeg havde set mest frem til. Når man synger sammen i så mange timer, bliver lydhørheden overfor ens egne og de andres toner skærpet og det giver god præcision og flotte klange. Dagens største musikalske oplevelse for mig, var det arbejde vi lavede med James Taylor satsen ”The Secret of life”, som vi skal synge til vores forårskoncert i maj. Det er en svær sats, som tager lang tid at lære.

Almindeligvis arbejder vi med sådan en sats henover en hel sæson til vores ugentlige korprøver. Men når der er afsat 1 ½ time til én sats på en korweekend, giver det mulighed for at gå i dybden og tage et tigerspring i læringsprocessen; På 1 ½ time gik vi fra det tidlige stadie i indstuderingen, hvor alle kormedlemmer er koncentrerede om hver deres nodelære, til at alle løfter blikket fra noderne, følger dirigenten og så opstår den sammenhæng, der er så fantastisk ved at synge i kor – når alle kan deres stemmer og derfor bliver mere optaget af helheden.

Linedance

Lørdag aften havde korets bestyrelse sørget for gode rammer for hyggeligt samvær, som blandt andet var god mad, flere sange og en overraskelse – nemlig at vi skulle danse linedance! Personligt var det meget udfordrende for mig da jeg ikke er en dansepige. Men virkelig sjovt for alle at være med til! Det blev sen nat inden jeg fandt min seng efter mange gode grin og snakke. For koret er fuld af søde og sjove mennesker med fælles interessere for at synge.

Søndag arbejdede vi igen med nogle få satser, inden vi sagde tak for denne gang og tog hjem og følte os næsten klar til dette forårs koncert!

 

Mette Jordan 1. Alt

Skriv en kommentar

Din e-mail vil ikke blive vist. Nødvendige felter er markeret med *


The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Vores fremtidige koncerter

Scroll to Top